bugün

entry'ler (209)

iz bırakan kitap cümleleri

'ben aşkı hayattan çok ölüme benzetirim... ve insan bir kere ölür.'

alper canıgüz - cehennem çiçeği

üniversite döneminde ki arkadaş ortamı

herkes lise arkadaşlıklarının unutulmaz olduğunu düşünür ama benim için üniversitedeki arkadaş ortamı bir daha bulunmazdır.

üniversite bitip de dağılmak zorunda kalınınca mumla aranılandır.

oje

elleri güzel olan kadın için ekstra bir güzellik unsurudur. çirkinse can kurtarır. ama kurumasını beklerken verem olabilir hatunlar.

hababam sınıfı

dün tesadüfen yine bir kanalda denk geldim. hababam sınıfı da bizim friends'imiz. keşke bir friends dizisi kadar uzun olsaydı da arada sırada açıp baştan sona seyredebilseydik.

gizli ajans

alper canıgüz'ün film gibi kitabı. bir çırpıda okunur.

--spoiler--

"aşka inanmıyor musun sanem?"
"sadece aptallar aşka inanır."
"emin misin?"
"tabi ki eminim."
"sadece aptallar emin olur."

--spoiler--

alper canıgüz

oğullar ve rencide ruhlar kitabı ile hayatıma hızır gibi yetişmiş yazar. candır. cehennem çiçeği ve gizli ajanstan sonra şimdi de tatlı rüyalar kitabını okumaya başladım. daha çok yazsın, hep yazsın istiyorum.

rüzgar

göksel'in tatlı şarkılarından biridir. joy türk akustik versiyonu tadından yenmez.

"rüzgar okşa onun saçlarını benim yerime, fısılda kulağına sevdiğimi.."

erkeklerin aşık olduklarında yaptıkları

akla ilk olarak olumsuz anlamı geliyor nedense.
olumsuz anlamda, aptalca davranışlar silsilesi. bazılarının gerçekten de kafayı yediği kesin. kıskançlık krizleri, çekip gitmeler, deli gibi sarhoş olup kendinden geçmeler..

biraz daha nevrotik halleri için ayrıca;
(bkz: kadının aşık olduğunda yaptıkları)

ama aşık olduklarında sadakatini koruyan, sevgisini her an gösteren, güvenen, güvendiren, güldüren, sevdiren, aşık olunası erkekler de vardır.

gastroskopi

diğer adı ile mide görüntüleme.

iki aylık bir sürede kan değerlerim birden düşünce şüphelenen doktorum gastroskopi yapalım dediğinde önce çok korktum ama artık her yerde sedasyonla yaptıkları için operasyon hakkında ne bir şey hatırlıyorum ne acı hissettim. güle güle dediler uyudum, günaydın dediler uyandım. sonrasında sedasyon nedeni ile yarım saat kadar daha ne yaptığımı hatırlamıyorum yalnız.

yaptırmak zorunda kalırsanız, korkmayın.

yazarların şu an dinlediği şarkılar

coldplay - magic

bomonti

kafamda sürekli bomontinin abartılmış olduğundan, sırf adından dolayı mıdır nedir ortamlarda ismini zikretmenin güzelliğinden işte, entel dantel takılıyormuş hissi yarattığından sevildiğinin sanıldığını düşünüyordum.
şimdi ben de herkes gibi bir mekana oturunca hemen bomonti diyorum. güzel bira, tatlı bira, seviyorum ulen.
hayır sarhoş değilim, hepinizi seviyorum.

rudy mancuso

latin olmasıyla, kısa boylu olmasıyla dalga geçmeyi iyi bilen, sanatıyla sportifliğiyle güzel vinelar çekmesini bilen en yaratıcı vine fenomenlerinden biri. favorimdir.

bir diğeri için;
(bkz: lele pons)

ilk öpüşme

şok etkisi ile aptallık yaşatır.

bu tarz benim

twitterda bol bol muhabbetlerini okuduğum ama inatla izlemediğim, zap yaparken tvde denk geldiğim ve eleme gecesi olduğunu öğrendiğim saçma ötesi bir yarışma imiş.
şu an neden izlediğimi bile bilmiyorum, şok içinde ekrana bakıp küfrediyorum. kurtarın beni.

joy türk akustik

normalde hiç dinlemediğim ya da dinlemeyeceğim şarkıları sevdiren, şarkıların akustik versiyonları ile insanı mest eden güzide radyodur.
evde, işte, yolda, sokakta, kendini iyi hissettiğinde, kötü hissettiğinde, tek başına ya da arkadaşlarınla, birçok anda güzel bir yoldaştır. keşfedilesidir.

eflatun

joy türk akustik sayesinde mahsusçuktan ve tiril tiril şarkılarına bir daha aşık olduğum sesi pamuk sanatçıdır kendisi. çok ihtiyacım var, dinlemekten bıkmak istemiyorum.

two and a half men

11 sezon sonunda izlemeye daha yeni başladığım, şimdiye kadar nasıl izlemem diye hayıflanmama neden olan güzel, komik dizi. eski entrylere bakıp spoiler kapmak istemiyorum. şimdilik bu burada dursun bir.

aşure

evde kalan bir öğrenciyseniz komşular yapsa da dağıtsa dediğimiz, bol tahıllısının makbul olduğu tatlı. hadi be komşular. *

kozmikadam

sevgili. sevilesi. öpülesi.

kadınlar neden araba kullanmasın

(bkz: erkek söylemi)

erkekler her işi daha iyi yaptıklarını düşünsünler diye, erkeklerin kadınlarla sidik yarıştırmak zorunda hissettiği bir başka konu daha olmasın diye. yeterince başlık yok mu kadınları aşağılayıp cinsiyetçi tutumla rencide ettiğiniz?